Японський хрін васабі

Васабі – унікальний продукт, якого немає за межами Японії. 

Стебла та квіти васабі використовують для приготування темпури – смаження у фритюрі у спеціальному клярі. 

Світло-зелений корінь васабі висушуються, перемелюється та розтирається в пасту. З нього готують дуже гостру приправу, яка традиційно використовується як приправа до суші і ролів, а також в багатьох інших японських стравах. 

Завдяки особливим речовинам васабі попереджує виникнення карієсу. Крім того, відома здатність цієї рослини попереджати утворення тромбів та відігравати роль антиастматичного компоненту. 

Японські медики також виявили, що васабі володіє унікальною здатністю блокувати розмноження ракових клітин, а у ряді випадків – навіть знищувати їх. Надзвичайну популярність приправи у поєднанні із сирою рибою можна пояснити сильними антимікробними властивостями цього продукту.