Імбир маринований

Імбир – одна з найбільш шанованих на сході спецій. До того ж, це перші прянощі, які з’явились на Середземноморському узбережжі, ставши у середні віки найпоширенішою приправою європейської кухні. Корінь імбиру у східній кухні використовують у сирому та маринованому вигляді. Ця надзвичайно корисна спеція вдало відтіняє і м’ясні страви, і соуси, і випічку, і навіть компоти та пудинги. 

В японській кухні маринований імбир (гарі) подається до всіх видів суші. Вважається, що вживання тонко нарізаного імбирного кореню дозволяє відтінити смак суші, підготувати смакові рецептори до сприйняття нового виду суші після попереднього. Крім того, пелюстки імбиру можна використовувати як пензлик, аби змазувати суші соєвим соусом. 

Імбир високо цінують не тільки кухарі, але і медики, оскільки імбир покращує травлення та імунітет, позбавляє від головного болю, знімає відчуття нудоти, не викликаючи при цьому побічних ефектів. Це природний антибіотик і антиоксидант.