Про суші

Популярність японської кухні в цілому світі зараз надзвичайно широка. Японська кухня проста, витончена та вишукана. Як приготування їжі так і процес прийому їжі надають людині можливість задуматись, порозмірковувати . Точне та уважне слідування традиційним рецептам перетворюють кулінарію в мистецтво.
Японці важають, що їжа повинна насолодити всі відчуття. Саме тому в їх кухні господарює особлива ретельність та точність: очі тішать навмисно скромні або надто живописні композиції.
В не меньшому ступені їжа дарує радість смаковим рецепторам. І насолода, отримана в процесі їжі не випадкова: страви, приготовані з маринованого рису, свіжої риби та овочів, є не тільки неперевершеними за своїми смаковими якостями, та і дуже корисними делікатесами. Відрізняючись тонким ароматом, невеликим відсотком жирів та низькою калорійністю, страви японської кухні разом з тим містять у собі значну кількість вітамінів та необхідних організму мінералів. Тому з абсолютною впевненістю можна сказати, щоо довголіття японської нації напряму пов’язане з тим, що вони їдять.