Сушi – здорове харчування

Поради дієтолога
В правильному харчуванні дуже важливий баланс між поступаючими в організм елементами - білками, жирами, вуглеводами і мікроелементами. В японських стравах всі інгридіенти виконують свої особливі задачі.головний елемент харчування - це вуглеводи, що дають енергію, необхідну для руху.Головна страва - постачальник білку,головного складника для костей, зубів, крові і загалом усього людського організму. Овочі дають необхідні нашому організму вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, доля котрих може бути дуже мала, та при цьому вони відіграють важиву роль в обміні речовин, укріпляють іммунітет, попереджують старіння, стримують ріст холестерину і не дають різко збільшуватись вмісту цукру в крові.

Баланс елементів в сушi
В сушi головним продуктом є рис, основною стравою - кусочки сирої риби, молюски та інші білкові інгредієнти. Такий склад вже являє собою хороший баланс поживних речовин, та додавання овочів робить такий баланс ідеальним.

Сушi добре тим , що їх їдять поштучно. Знаючи, скільки калорій в одній сушi, Ви можете уникнути переїдання. Якщо Вас хвилює холестерин, радимо включити в склад сушi синю рибу (ставриду, сайру, плямистого оселедця-кохада).

В рибячій ікрі і яйцях склад холестерину підвищений, тому ці продукти потрібно компонувати з молюсками, червоним тунцем, а також білим мясом палтуса та крабом.І, зрозуміло, не забувайте про овочі.

Насолоджуйтесь смаком сушi не поспішаючи, та не забувайте про калорії.